Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

13 грудня 2023, 17:24

Анонсовано виділення допомоги Україні від Данії на 1 млрд євро

Прем'єр-міністр Данії, Метте Фредеріксен, оголосила про новий пакет підтримки для України на суму 1 млрд євро. Цю інформацію вона висловила під час пресконференції в Осло 13 грудня. Відзначено, що завтра Фредеріксен представить новий пакет підтримки для затвердження у своєму парламенті. Данія вже надала Україні значну оборонну допомогу у розмірі близько 2,8 млрд євро та гуманітарну допомогу на 378 млн євро.
13 грудня 2023, 16:19

Зеленський в Осло зустрівся з лідерами Європейських країн та взяв участь у другому саміті Україна – Північна Європа

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у другому саміті Україна – Північна Європа, що відбувся у норвезькому Осло. Під час зустрічі президент висловив подяку лідерам держав Північної Європи та їхнім народам за виявлену солідарність з Україною.
13 грудня 2023, 16:01

Єврокомісія не буде розморожувати 10 млрд євро для Угорщини

Єврокомісія не планує та відмовилась розморожувати 10 млрд євро для Угорщини, поки Будапешт не здійснить останніх кроків для розблокування доступу до цих коштів, які були заморожені у зв'язку з діями прем'єр-міністра Віктора Орбана, що завдали шкоду демократичній системі стримувань та противаг.
12 грудня 2023, 13:32

Зеленський у Вашингтоні зустрівся з керівниками оборонних компаній

Під час свого робочого візиту до Сполучених Штатів Америки, президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з президентом Світового банку Аджаєм Бангою та керівниками американських оборонних компаній. У ході цих зустрічей обговорювалися питання відновлення іпотечного кредитування, можливості створення оборонного хабу в Україні та інші важливі питання.
11 грудня 2023, 14:10

На росій в ЦВК погодили проведення «виборів» на окупованих територіях України

Центральний виборчий комітет (ЦВК) на росії прийняв рішення одноголосно, визначивши, що вибори президента рф у березні 2024 року відбудуться і на території чотирьох українських областей, що перебувають під окупацією російських загарбників. Проведено консультації з міністерством оборони рф, фсб та так званим "керівництвом" окупованих регіонів стосовно можливості проведення виборів в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.
10 грудня 2023, 16:31

Зеленський, перебуваючи в Аргентині, провів переговори з Макроном

Перебуваючи з візитом в Аргентині, Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Франції Еммануелем Макроном і повідомив, що позитивні рішення Європейської Ради щодо вступу України до ЄС підніме мотивацію українців, зокрема й всього війська. Зеленський також поділився деталями щодо функціонування зернового коридору, зауваживши, що попри всі намагання росії вже перевезено 7,5 млн тонн вантажів.
07 грудня 2023, 17:45

Апеляційний суд відмовився випустити Дубінського з-під ватри

У вівторок, 7 грудня, відбулося засідання Київського апеляційного суду у справі народного депутата Олександра Дубінського, який перебуває під вартою. Засідання проходило у закритому режимі, після якого суд вирішив залишити запобіжний захід незмінним. Олександра Дубінського продовжать тримати під вартою до 12 січня 2024 року, можливість внесення застави не передбачено.
07 грудня 2023, 16:51

Коломойський звернувся до суду для повернення громадянства України

Фігурант кримінальної справи Ігор Коломойський висунув запит на перегляд рішення про позбавлення його громадянства. Верховний суд повернув позов, вимагаючи пояснень про затримку в майже півтора року. Коломойський аргументував свою затримку у поданні позову тим, що дізнався про позбавлення його громадянства лише у вересні 2023 року, після зміни запобіжного заходу.
06 грудня 2023, 13:29

Мадуро готує анексію територій сусідньої Гаяни та оголосив 24-й штат Венесуели

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про намір зробити у майбутньому сусідню Гаяну 24-м штатом своєї країни, представивши новий зразок переробленої карти Венесуели. У заклику до Національної асамблеї, Мадуро пропонує ухвалити закон щодо анексії регіону Ессекібо в Гаяні та створення нового штату Гаяна-Ессекібо у межах Венесуели.
05 грудня 2023, 16:33

За підтримки Катару було визволено з росії ще шістьох українських дітей

Державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Лолва аль-Хатер оголосив, що росія погодилася звільнити ще шістьох українських дітей, які були депортовані, щоб вони могли повернутися до своїх сімей в Україні за посередництвом Катару. Ця група включає дітей віком від 8 до 15 років. Кілька дітей вже зустрілися з катарськими дипломатами у посольстві Катару у москві.
05 грудня 2023, 13:49

У експорті 3500 дронів на росю підозрюють фінські компанії

Дві компанії із Фінляндії опинились під підозрою у відправці продукції на росію, яка може потрапляти під санкції Європейського Союзу, зокрема, безпілотників. За даними співробітників відомства, ці компанії могли експортувати товари на росію загальною сумою понад три мільйони євро, а це щонайменше – 3500 дронів.
04 грудня 2023, 19:41

Парламент Болгарії може подолати вето президента на постачання Україні 100 БТРів

Президент Болгарії Румен Радев використав своє право вето для зупинки постачання 100 бронетранспортерів Україні, проте парламент планує подолати цю перепону. Національні збори мають намір переголосувати та відхилити вето президента. Радев виправдовує своє вето тим, що депутати не оцінили ступінь «непридатності» бронетранспортерів. Він вважає, що ці технічні засоби можуть знайти застосування внутрішньо в країні.
01 грудня 2023, 16:58

росію було виключено з ради Міжнародної морської організації

Країна-агресор, росія, не отримала підтримки для свого переобрання в раду Міжнародної морської організації (ММО) на 2024-2025 роки. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Twitter в п’ятницю, 1 грудня. За його словами, таке рішення є справедливим, оскільки "ніхто не завдав більшої шкоди вільному судноплавству за останні десятиліття, ніж росія".
01 грудня 2023, 13:49

Порошенко поскаржився, що прикордонники не випустили його за кордон

Прикордонники відмовили у виїзді народного депутата та п’ятого президента України Петра Порошенка за кордон. Речник Держприкордонслужби України, Андрій Демченко, повідомив, що це рішення прийнято у зв'язку зі скасуванням Верховною Радою його відрядження. У період дії воєнного стану народні депутати мають право перетинати кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження.
30 листопада 2023, 13:17

Помер легендарний світовий політик Генрі Кіссінджер у віці 100 років

У віці 100 років пішов із життя Генрі Кіссінджер, колишній державний секретар США та видатний дипломат. Генрі Кіссінджер, лауреат Нобелівської премії миру, залишив великий слід та невимірний внесок у зовнішній політиці США. Навіть у сторічному віці він продовжував бути активним, співпрацював з Білим домом, випускав книги та давав свідчення перед важливими комітетами Конгресу.
29 листопада 2023, 21:28

Зеленський ознайомився з реалізацією програми патронату Данії над Миколаївщиною

Володимир Зеленський продовжив свій робочий візит, вирушивши до Миколаєва після візиту до Одеської області. Там він взяв участь у презентації проєктів, які реалізуються в межах патронату Королівства Данія над регіоном. Президент подякував прем’єр-міністру Данії Метте Фредеріксен, данському парламенту та суспільству за підтримку важливих проєктів в Україні та відзначив важливість реалізації програм патронату над Миколаївською областю.
28 листопада 2023, 17:30

Фінляндія повністю закриває кордон із росією з півночі 30 листопада

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо оголосив про тимчасове закриття всіх прикордонних переходів на кордоні з росією, наголошуючи на необхідності контролювати гібридну діяльність росії, яка впливає на безпеку Фінляндії. У зв'язку з перекриттям усіх пунктів пропуску, на даний час клопотання про надання притулку можна подати лише у портах та аеропортах. Власники приватних легкових автівок, зареєстрованих на росії, мають залишити Фінляндію до 16 березня 2024 року.
28 листопада 2023, 13:34

Суд арештував нардепа Лабазюка за масштабну корупцію в сфері відновлення

На два місяці Вищий антикорупційний суд відправив у СІЗО Сергія Лабазюка, народного депутата від групи "За майбутнє", дозволивши внести заставу у розмірі 40 мільйонів гривень. Депутата раніше спіймали на факті передачі хабаря міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму.
26 листопада 2023, 18:25

Посилення блокади кордону: польські перевізники цілодобово обмежать пункт пропуску «Шегині»

З наступного понеділка, 27 листопада, блокада польськими перевізниками навколо пункту пропуску "Шегині" буде тривати цілодобово. Про це заявив речник Держприкордонслужби України, Андрій Демченко, під час участі у телемарафоні "Єдині новини".
26 листопада 2023, 16:31

Латвія пропонує посередництво у розблокуванні польсько-українського кордону

Офіційна Рига висловила заклик до Варшави щодо розв'язання проблеми, пов'язаної із блокадами на кордоні України та Польщі, та висловила готовність посприяти у цьому питанні. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства закордонних справ Латвії. У суботу, 25 листопада, міністр закордонних справ Латвії Криш’яніс Каріньш обговорив ситуацію із польським міністром у справах ЄС Шимонем Шинковським вель Секом.