17 октября 2017

Через КПВВ дозволили перевозити більше товарів

У МТОТ розширили Перелік та обсяг товарів, дозволених для переміщення до/з гуманітарно-логістичних центрів та через лінію зіткнення.

Набрав чинності наказ Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України № 95 від 27.09.2017 «Про внесення змін до Переліку та обсягів товарів, дозволених для переміщення до/з гуманітарно-логістичних центрів та через лінію зіткнення», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2017 р. за № 1242/31110. Про це йдеться в повідомленні МінТОТ.

У Переліку передбачено зміни щодо:

харчових продуктів – дозволили перевозити чай фасований в упаковках, призначених для роздрібної торгівлі, загальною вагою не більше, ніж 2 кг.; каву в зернах (смажену або не смажену), каву мелену, каву розчинну, в упаковках, призначених для роздрібної торгівлі, загальною вагою не більше, ніж 2 кг;

непродовольчих товарів – в перелік включено садово-городній інвентар – не більше п’яти одиниць; один комплект (4 штуки) всесезонних або зимових, або літніх шин для легковых автомобілів, радіусом не більше 16 дюймів.

Також внесено зміни переліку товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей громадян:

переносний (раніше вживався термін стацiонарний) персональний комп’ютер

звичайна та/або прогулянкова дитячі коляски на кожну дитину,

дві (була одна) інвалідні коляски на кожну особу з інвалідністю,

лікарські засоби у кількості, що не перевищує п’яти (було дві) упаковок кожного найменування на одну особу,

побутова технiка.

Нагадаємо, у квітні цього року було збільшено з 75 до 150 кг вагу товарів, дозволених для переміщення до/з гуманітарно-логістичних центрів та через лінію зіткнення, фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 20 тисяч гривень (раніше було 10 тис. грн.).


URL: http://irtafax.com.ua/analytics/2017-10-17-02.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024