Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
11 июня 2020

Збільшення обстрілів на первомайсько-стаханівському напрямку співпало у часі із зафіксованою передислокацією окремих підрозділів ЗС РФ та 2-го армійського корпусу "ЛНР"

співголова ГІ «Права Справа»

Дмитро Снєгирьов

Збільшення обстрілів на первомайсько-стаханівському напрямку співпало у часі із зафіксованою передислокацією окремих підрозділів ЗС РФ та 2-го армійського корпусу "ЛНР"

За інформацією прес-центр штабу операції Об'єднаних сил, збройні формування Російської Федерації за минулу добу 14 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Так, на луганському напрямку, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Луганського зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Тут загарбники задіяли 120 мм та 82 мм міномети, озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Поруч із Хутором Вільним російські найманці чотири рази обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а неподалік Троїцького та Попасної – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Зазначу, що збільшення кількості обстрілів на первомайсько-стаханівському напрямку співпало по часу із зафіксованою місцевими джерелами ГІ «Права Справа» передислокації окремих підрозділів ЗС РФ та 6-го полку 2-го армійського корпусу «ЛНР».

Нагадаю, 05 червня поточного року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» оприлюднив інформацію, що до тимчасово підконтрольного бойовикам селища Калинове, завезено боєкомплект і також відбувається передислокація важкої ствольної артилерії, що заборонена Мінськими домовленостями.

https://ua.news/ua/terroristy-i-rf-gotovyatsya-k-masshtabnym-vooruzhyonnym-provokatsiyam-na-luganshhine/?fbclid=IwAR0FT1igURQfkVOJT3pbJpAuTB9X7q8YhLRVJk3c-gaVmnCHkQngcmcVY60

Крім того, повідомлялося про активізацію роботи на території ОРЛО російських комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ). На стаханівському напрямку, імовірно працює комплекс РЕБ «Торн», орієнтовне його місце дислокації – селище Хороше. «Фактично, розгортання комплексів РЕБ свідчить про те, що Росія готує збройні провокації у цих двох пілотних районах. РЕБ використовується для прикриття розгортання і можливої активізації наступальних дій. Він має заглушити роботу безпілотників СММ ОБСЄ, які можуть підтвердили факти провокації РФ у цих районах»,-йшлося у повідомленні.

06 червня у щоденному звіті ОБСЄ знайшла підтвердження інформація «Права Справа» про передислокацію окремих підрозділів ЗС РФ з боку РФ до тимчасово окупованої території Луганської області. У звіті організації йдеться, що безпілотник ОБСЄ в період між 20:40 4 червня і 00:24 5 червня зафіксував автоколону вантажівок, що заїхала в Україну по ґрунтовій дорозі біля селища Черемшине за 59 км на південний схід від окупованого Луганська. В результаті подальших переміщень вантажівок друга автоколона збільшилася до 10 транспортних засобів і вирушила по ґрунтовій дорозі в західному напрямку до об'єкта в окупованому Луганську, куди вона приїхала о 00:24 5 червня, йдеться у звіті.

https://www.osce.org/files/2020-06-06%20Daily%20Report_UKR.pdf

31 січня 2020 року "Права Справа" оприлюднює інформацію про передислокацію і накопичення живої сили і техніки противника на полігоні поблизу с. Бугаївка та первомайсько-стаханівському напрямку. Координати полігону: 48°25′22″N (48.422702) довгота 38°53′60″E (38.89998).

За інформацією місцевих джерел ГІ "Права Справа", в ході тактичних навчань "народної міліції ЛНР" були задіяні і установки дистанційного розмінування УР-07М. Тоді ж наголошується на тому, що усі ці факти свідчать про те, що т. зв. "ЛНР" і "ДНР" не дотримуються взятих на себе зобов’язань щодо розведення військ у трьох пілотних районах, про що було домовлено під час саміту нормандської четвірки в Парижі. Більше того, бойовики готуються до прориву на ділянках розведених військ. Штурм 18 лютого позицій підрозділів 72-ї бригади ЗСУ в районі с. Золоте на жаль, підтвердив ці прогнози.

https://censor.net.ua/blogs/3173153/v_ordlo_provodyat_tankov_navchannya_gotuyutsya_do_prorivu_na_troh_dlyankah_rozvedenih_vyisk?fbclid=IwAR29cH2lAB6tYd_d6FE_xBtjLjY94HraTsXBKmFukfwoVOecEVT3O1PE3Sc

4 липня 2019 року аналітичний відділ ГІ “Права Справа” повідомив, що на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званої «народної міліції «ЛНР». «Наразі на території колишнього Луганського летовища і так званих «лутугинських таборів» проходять навчання підрозділів «2-го ак народної міліції ЛНР»,– йшлося у повідомленні.

https://uainfo.org/blognews/1562660074-misiya-obse-pidtverdila-informatsiyu-pravoyi-spravi-shchodo.html

У звіті СММ ОБСЄ станом на 5 липня 2019 року, на 19:30 зазначено, що у непідконтрольних урядові районах безпілотний літальний міні-апарат (БПЛА) СММ ОБСЄ зафіксував 14 танків на полігоні в районі населеного пункту Круглик (65 км на південний захід від Луганська) та 35 танків і 42 буксирувані гаубиці або міномети (невстановленого типу) на полігоні неподалік від Мирного (41 км на південний схід від Луганська).

https://www.osce.org/uk/special-monitoring-mission-to-ukraine/425033

СММ продовжує здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, Комплексом заходів і Доповненням до нього. Аналітичний відділ ГІ “Права Справа” розраховує на подальшу плідну співпрацю зі спеціальною моніторинговою місією (СММ) ОБСЄ.


+Поширити: