Олег Ляшко: Владимир Литвин должен вылезти из-за бетонной стены. Ірта-Fax (версія для друку) 06 апреля 2011, 13:21

Олег Ляшко: Владимир Литвин должен вылезти из-за бетонной стены

Пресс-служба народного депутата Укрианы (внефракционного) Олега Ляшко распространила заявление парламентария, которое редакция портала «Ирта-FAX» приводит ниже без изменений:

«Як народний депутат України я закликаю громадянина Володимира Михайловича Литвина на час розслідування справи за обвинуваченням Леоніда Кучми скласти із себе повноваження голови Верховної Ради, щоб не викликати у людей підозри в тому, що він ховається від слідства за бетонною стіною своєї високої посади або, не дай Боже, хоче вплинути на хід розслідування.

До того ж з моральної точки зору цей крок буде розцінений як повага до найвищого законодавчого органу України й не компрометуватиме Український парламент ув очах світової спільноти.

31 березня Генеральна прокуратура повідомила, що слідчий у справі Леоніда Кучми найближчим часом допитає всіх свідків, які можуть надати необхідні покази відносно замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Того ж дня в Головному управлінні з особливо важливих справ Генпрокуратури був допитаний колишній голова СБУ Євген Марчук як свідок у справі за обвинуваченням Леоніда Кучми. На час убивства Георгія Гонгадзе Євген Марчук обіймав посаду секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

Днем раніше, 30 березня, в цій же справі слідчий допитав як свідка Віктора Медведчука. На час убивства Георгія Гонгадзе Віктор Медведчук був першим заступником Голови Верховної Ради України. А з червня 2002 року працював главою Адміністрації Президента Леоніда Кучми.

За повідомленням слідчого у вказаній справі, найближчим часом будуть допитані як свідки й інші особи, які можуть надати необхідні покази.

Досудовим слідством у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача установлено, що обвинувачений на виконання наказів та вказівок міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження та 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Ця справа направлена до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті. До цього суду скерована також постанова про закриття кримінальної справи в суді щодо померлого Юрія Кравченка.

З усього вище викладеного випливає, що всі фігуранти плівок колишнього охоронця Леоніда Кучми майора Миколи Мельниченка нині проходять у справі щодо вбивства Георгія Гонгадзе. Приводом до цього стало визнання слідством плівок Мельниченка речовим доказом.

Але звертаю особливу увагу на той факт, що провідним – саме провідним! – фігурантом піддиванних записів розмов у кабінеті президента Леоніда Кучми є ніхто інший, як Володимир Литвин, який на час убивства Георгія Гонгадзе очолював Адміністрацію Президента саме Леоніда Кучми.

В українського народу складається враження, що всі можуть потрапити до числа підозрюваних, крім однієї на світі людини – Володимира Литвина. А це вкрай несправедливо!», - говорится в заявлении народного депутата Украины Олега Ляшко.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2011/04/2011-04-06-41.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024