Енергетики повернули світло у прифронтову Врубівку. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
19 октября 2017, 10:04

Енергетики повернули світло у прифронтову Врубівку

Вчора, 18 жовтня, працівники Попаснянського РЕМ відновили повітряну лінію електропередачі поблизу селища Врубівка, що була пошкоджена через спиляні дерева, повідомляє прес-служба ЛЕО.

Для відновлення пошкодженої ділянки довелось провести великий обсяг робіт, «підняти» близько 900 метрів дроту, бо руйнування були великі - обірваний дріт на землі, погнуті металеві конструкції (траверзи), зруйновані ізолятори.

Енергетики повернули струм споживачам в 15:00.

Відновлення зруйнованої лінії було проведено власними силами, хоча паливо та матеріали відсутні, і для відновлювальних робіт довелось продовжити витрачання аварійного запасу запчастин. Місцева влада як району, так і селища повністю проігнорувала подію. Саме через ці чинники ремонт не вдалося провести раніше.

Нагадаємо, що ввечері 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, невідомі лісоруби спиляли дерева, що впали та зруйнували повітряну лінію електропередачі поблизу селища Врубівка, через що без напруги залишились 3 трансформаторних підстанції та 50 абонентів. Хоча зрублені дерева та пошкоджена лінія електропередачі знаходяться фактично через дорогу від сільської вулиці, самі селяни так і не вказали, хто це зробив.

Енергетики направили до поліції повідомлення про вчинення злочину та нанесення збитків.

Нагадаємо, що Луганське енергетичне об’єднання вже протягом 10 місяців перебуває в гострій господарській кризі, що виникла в результаті фінансових санкцій НКРЕКП та арешту рахунків. Через це ЛЕО не має ні копійки коштів – ані на зарплатні, ані на підготовку електромереж до осінньо-зимового періоду, ані на проведення ремонтів... І санкції НКРЕКП, і арешт рахунків стали результатом багатомільярдних боргів споживачів перед ЛЕО.

Вже відомо, що підготовка електричних мереж та обладнання ЛЕО до осінньо-зимового періоду, фактично, зірвана через відсутність коштів протягом року. Це призведе до великих проблем взимку, та може призвести до страшного техногенного та соціально-економічного колапсу на території Луганщини.


+Поширити: