Станом на ранок 1 листопада без світла на Луганщині залишаються 2433 абоненти. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия / Региональные
01 ноября 2017, 09:56

Станом на ранок 1 листопада без світла на Луганщині залишаються 2433 абоненти

За оперативною інформацією станом на ранок 1 листопада без світла на Луганщині залишаються 2433 абоненти, знеструмлені 36 трансформаторних підстанцій, повністю без електроенергії залишаються 8 населених пунктів, частково – 3, повідомляє ЛЕО

Без світла залишаються:

- на території обслуговування Щастинського РЕМ повністю населені пункти Трьохізбенка, Калаус, Кряківка, Оріхове-Донецьке (1632 абоненти). Та ввечері 31 жовтня додалось часткове знеструмлення Колядівки (135 абонентів).

- на території обслуговування Лисичанського РЕМ частково населений пункт Лоскутівка (215 абонентів). Та вранці 1 листопада додалось часткове знеструмлення Білогорівки (486 абонентів).

- на території обслуговування Новопсковського РЕМ повністю населені пункти Калинова Балка, Гладкове, Кочине-Розпасіївка.

- на території обслуговування Сватівського РЕМ повністю без світла залишаються 5 абонентів в с. Промінь.

Зазначимо, що на 1 листопада від ДСНС було отримане штормове попередження, то ж розслаблюватись ще зарано.

Слід зауважити, що завдяки злагодженій праці, ентузіазму та при допомозі населення і деяких місцевих органів влади, трудовим колективом Луганського енергетичного об’єднання вчора з ранку до ночі вдалося усунути більшість аварій на електромережах Луганщини, в тому числі й приклавши власні титанічні зусилля. Нажаль, не в усіх владних кабінетах хочуть чути мешканців Луганщини, тому від таких посадовців ми отримуємо не допомогу, а лише «палки в колеса». Тільки через це енергетикам не вдалося завершити всі відновлювальні роботи ще вчора. Роботи по відновленню електропостачання будуть продовжені сьогодні, 1 листопада.

Нагадаємо, що 31 жовтня Луганщина зіткнулася з негодою та викликаними нею наслідками – масовими знеструмленнями споживачів по всій області. Електромережі не витримали негоди, дощу та поривів вітру. Загалом, вчора 31 жовтня, через негоду та безвідповідальність у вищих ешелонах влади без світла на Луганщині були 24 тисячі 87 абонентів, було знеструмлено 204 трансформаторних підстанцій. Повністю було знеструмлено 15 населених пунктів, частково були знеструмлені – 10.

Нові масштабні знеструмлення знову демонструють вразливість Луганщини перед енергетичними загрозами, що посилюється неготовністю до зими мереж Луганського енергетичного об’єднання. Взимку такі знеструмлення навіть на декілька годин призведуть до страшних наслідків, а існуюча ситуація з триденкою та відсутністю фінансування в ЛЕО значно збільшить час проведення робіт ремонтними бригадами. Тому взимку наша воююча область як ніколи раніше ризикує зіткнутися з техногенною катастрофою типу «Алчевськ – 2006», але в значно більших масштабах.

Нагадаємо, що Луганське енергетичне об’єднання вже 11 місяців перебуває в гострій господарській кризі, що виникла в результаті фінансових санкцій НКРЕКП та арешту рахунків. Через це ЛЕО не має ні копійки коштів – ані на зарплатні, ані на підготовку електромереж до осінньо-зимового періоду, ані на проведення ремонтів... І санкції НКРЕКП, і арешт рахунків стали результатом багатомільярдних боргів споживачів перед ЛЕО.

Відомо, що підготовка електричних мереж та обладнання ЛЕО до осінньо-зимового періоду, фактично, зірвана через відсутність коштів протягом року. Це призведе до великих проблем взимку, та може призвести до страшного техногенного та соціально-економічного колапсу на території Луганщини


+Поширити: