22 ноября 2017, 15:16

Зима принесла Луганщині масові знеструмлення

Перший сніг, перша зимова негода спричинила масові масштабні знеструмлення по всій підконтрольній території Луганської області. Так, за оперативною інформацією станом на 11:00 22 листопада, знеструмлено повністю або частково 68 населених пунктів, 584 трансформаторних підстанцій, без світла опинилися 29 тисяч 877 абонентів.

Так, на території обслуговування Сєвєродонецького РЕМ повністю знеструмлено Боброве, Борівське та Сиротине.

На території обслуговування Лисичанського РЕМ знеструмлені населені пункти Малорязанцеве, Соболівка, Вовчеярівка, «радгосп Лисичанський».

На території обслуговування Біловодського РЕМ частково знеструмлена Півнівка.

На території обслуговування Старобільського РЕМ частково знеструмлено місто Старобільск, село Калмиківка, Чмирівка, Шульгинка, повністю – села Половинкине, Байдівка, Світле, Єгорівка, Гайдуківка, Суханівка, Маринівка, Верхня Покровка, Шпотине, Сенькове, Тецьке, Малохатка, Кам’янка.

На території обслуговування Щастинського РЕМ знеструмлено населені пункти Гречишкіне, Смолянинове, Новоахтирка, Капітанове, Муратове, Олександрівка, Побєда, Айдар-Миколаївка, Співаківка, Маломєндєлєєвка.

На території обслуговування Попаснянського РЕМ частково знеструмлені абоненти в Горську, частково – в Тошківці, Грачевому, Кримському, Нижньому (тут були знеструмлені шахти Тошківка та Чихірове – в 10:50 електропостачання відновлено).

На території обслуговування Новопсковського РЕМ частково знеструмлені населені пункти Білокуракіне, Писарівка, Заайдарівка, Осинове, Олександрополь, Тимохіне, Фламенкіне, повністю знеструмлене Куплевате, Рогове, Тевяшеве.

На території обслуговування Кремінського РЕМ повністю знеструмлено Єпіфанівка, Михайлівка, Астрахань, частково знеструмлено н.п. Краснянка.

На території обслуговування Сватівського РЕМ повністю знеструмлені Овчарове, Дуванка, Ольшанське, Аножкіне, Андріївка, частково – Привілля, Бабичеве, Лантратівка, Тимонове, Арапівка, Перівське.

Протягом ранку ситуація ще більш ускладнилась, перелік знеструмлень весь час доповнюється новими.

Відновлення електропостачання ускладнюється поганою логістикою в області та господарчою кризою в ЛЕО – через безгрошів’я впродовж всього року енергетики не мають палива для виїзду ремонтних бригад, не мають матеріалів для ліквідації пошкоджень, негативно впливає на ситуацію триденка на підприємстві та відтік кваліфікованих фахівців.

Зазначимо, що іноді енергетики отримують допомогу від місцевих органів влади, підприємців та самого населення. Але допомогу надають не всі. З розумінням ставлячись до рішень, що приймаються місцевими адміністраціями, в ЛЕО зазначають, що така позиція деяких посадовців в ситуації масштабних обласних знеструмлень може призвести до дуже поганих наслідків. Відповідати доведеться всім – як перед клієнтами-споживачами, так і перед виборцями чи народом, що дає роботу.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2017/11/2017-11-22-26.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024