У Сєвєродонецьку презентують резонансну гру «Переселенська блуканина». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
30 ноября 2017, 17:10

У Сєвєродонецьку презентують резонансну гру «Переселенська блуканина»

5 грудня у Сєвєродонецьку Програма «Радник з питань ВПО» презентує навчальну гру «Переселенська блуканина». Активісти запрошують громадськість взяти участь у заході та на власному досвіді зрозуміти проблеми переселенців з непідконтрольних територій. Презентація гри пройде як один із заходів Всеукраїнського тижня права 2017, який проводиться юридичним факультетом Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Презентація відбудеться за адресою: м. Сєвєродонецьк, зал бібліотеки Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, навчальний корпус, 2 поверх, вул. Донецька, 43. Початок о 10.30.

«В нашому суспільстві досі не вистачає обізнаності з проблемами переселенців. Можливо через те, що люди не уявляють з чим їм доводиться зіткнутися. Гра дає можливість пожити чужим життям з усіма складними, а й іноді й абсурдними подіями, які доводиться переживати переселенцям, – це унікальний досвід», – наголошує співавтор гри, менеджер Програми «Радник з питань ВПО» Валерія Вершиніна.

Гра «Переселенська блуканина» вже викликала неабияке пожвавлення в українському медіапросторі. Її мета – доступно розповісти широкому загалу українців про труднощі переселенців на шляху до нової домівки, привернути увагу до порушення їх прав та проблеми інтеграції цієї категорії громадян України.

Учасники гри зможуть крок за кроком в ігровому форматі пройти шлях внутрішньо переміщеної особи: від ухвалення рішення про переселення до моменту, коли людина повністю пристосувалась до життя в новому середовищі. Ці кроки – не метафора: на масштабованому ігровому полі 6 м х 4 м на гравців чекатимуть проблеми та сценарії з реального життя.

Головна особливість «Переселенської блуканини» – її сценарій. Його розробила програма «Радник з питань ВПО» спільно з самими переселенцями, які не з чужих слів знають, як починати все з початку і в чужих містах відстоювати свої права. Всього ж у сценарії змодельовано 76 ситуацій, які описують буденні події життя ВПО. Кожна ситуація реальна і спрямована на сторонню проблемі ВПО людину.

Саме через реалізм гри переселенці можуть її емоційно сприймати. Проте вона - суспільна правда, завдяки якій інші громадяни зможуть зрозуміти буденні проблеми життя українців з непідконтрольних територій. Створення такої гри стало можливим завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства», який реалізовує канадська неурядова організація Stabilization Support Services.


+Поширити: