05 января 2018, 13:06

На Луганщині правоохоронці затримали хабарницю

Співробітники управління захисту економіки в Луганській області викрили заступника декана одного з обласних університетів, яка систематично вимагала неправомірну вигоду від старост навчальних груп за успішне складання іспитів.

Крім того, правоохоронці встановили, що посадовець користуючись своїм службовим становищем «вирішувала» сесії студентам, які не відвідували навчання та фактично перебували на непідконтрольній території України. Гроші отримувала на банківську карту.

За інформацією управління захисту економіки в Луганській області ДЗЕ НПУ, затримали хабарницю оперативники управління захисту економіки у Луганській області Нацполіції, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області під час отримання частини хабара.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На теперішній час проводяться невідкладні слідчі дії.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/01/2018-01-05-12.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024