Професійне навчання відкриває нові можливості для самореалізації: учасник АТО відкриває власну справу після проходження профнавчання. Ірта-Fax (версія для друку) 19 января 2018, 12:59

Професійне навчання відкриває нові можливості для самореалізації: учасник АТО відкриває власну справу після проходження профнавчання

Професійне навчання безробітних стає джерелом поповнення необхідних знань та умінь, а також відкриває нові можливості для самореалізації – це і отримання нової професії, і можливість працевлаштування і навіть відкриття власної справи.

Про це повідомляє Луганського обласного центру зайнятості

Такою можливістю скористався і учасник АТО Олег Курилов. Після участі у профконсультаційному семінарі «Як почати свій бізнес» пройшов навчання на базі ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ» з курсу «Основи бізнес- планування», де за допомогою викладача склав бізнес-план та отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю. О. Курилов зареєструвався як фізична особа підприємець.

«Бувши в зоні антитерористичної операції, я відчув на власному досвіді недостатність продуктових магазинів. Щоб купити харчові продукти військовим потрібно долати відстань понад 50 км. Маючи уже раніше досвід підприємця та бажання повернутися до підприємницької діяльності в галузі торгівлі, вирішив використати цей шанс для реалізації себе та поліпшення умов для військовослужбовців», - каже він. На даний час Олег має магазин у прифронтовому селі Муратове.

Загалом протягом 2017 року в Луганській області проходило профнавчання 57 учасників АТО, з них за курсом «Основи бізнес-планування» - 27 осіб.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/01/2018-01-19-11.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024