На Луганщині без світла майже 4 тисячі домівок. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
13 марта 2018, 12:30

На Луганщині без світла майже 4 тисячі домівок

Підконтрольна частина Луганщини знову зіткнулася з масштабними знеструмленнями. Сьогодні, 13 березня, станом на 10 годину, без електроенергії перебувають 3869 споживачів, повністю знеструмлені 3 населені пункти, частково – 4.

Всі знеструмлення сталися в проміжок часу між 08:35 до 09:30, то ж причини ще не з’ясовані. Попередньо можна говорити про вплив погодних умов та незадовільний рівень готовності електромереж Луганщини до роботи в зимових умовах.

Так, на території обслуговування Лисичанського РЕМ в 08:35 без світла опинилися 697 абонентів в місті Лисичанськ.

На території обслуговування Сєвєродонецького РЕМ в 09:15 були знеструмлені 1284 абоненти в місті Сєвєродонецьк. А в 09:30 без світла опинилися ще 1626 споживачів в Сєвєродонецьку та в населених пунктах Метьолкіне та Воронове.

На території обслуговування Сватівського РЕМ в 08:39 світло вимкнулось в 242 абонентів в місті Сватовому, в населених пунктах Міловатка та Дачному.

Наразі триває пошук можливостей для проведення відновлювальних робіт, так як луганські енергетики вже давно не мають власних матеріальних ресурсів.

Зазначимо, що ще з 6 березня до сих пір не включена ПЛ 110 кВ «Ювілейна – Бахмуцька» - це одна з двох високовольтних ЛЕП, що з’єднують Луганщину з Об’єднаною енергосистемою України (ОЕС). То ж, все те, що відбувається, дає підстави стверджувати - енергетична система Луганської області працює не стабільно та не надійно. Це загрожує Луганській області повним знеструмленням зі всіма наслідками. Така катастрофічна ситуація в прифронтовому регіоні обумовлена 15-місячним безгрошів’ям в Луганському енергетичному об’єднанні. Всі кошти підприємства забираються Державою в рахунок погашення боргів перед ДП «Енергоринок».

Нагадаємо, що протягом осені-зими через негоду без світла часто опинялися тисячі й десятки тисяч абонентів по всій Луганщині.


+Поширити: