15 марта 2018, 10:25

В Лисичанську майже 2 тисячі домівок без світла

В Лисичанську Луганської області через погодні умови знеструмлено 1685 абонентів. Такою є попередня інформація про знеструмлення на підконтрольній території Луганської області станом на 09:30 15 березня.

Крім того, повністю без світла село Малоолександрівка на території обслуговування Сватівського РЕМ, це ще 184 абоненти.

Лисичани були знеструмлені в 08:15, мешканці Малоолександрівки – в 09:15.

Наразі гостро стоїть проблема з відсутністю палива для оперативно-виїзної бригади Сватівського РЕМ, що мала б виїхати на відновлення електропостачання для Малоолександрівки.

Таким чином, Луганщина продовжує потерпати від знеструмлень, що викликані несприятливими погодними умовами та нестабільністю енергосистеми Луганської області, яка виникла внаслідок відсутності належного технічного обслуговування протягом 1,5 року.

Також нагадаємо, що з 6 по 13 березня була відключена ПЛ 110 кВ «Ювілейна – Бахмуцька» - це одна з двох високовольтних ЛЕП, що з’єднують Луганщину з Об’єднаною енергосистемою України (ОЕС). 13 березня з великими зусиллями нарешті вдалося знайти та усунути причину її відключення, та ввести ЛЕП в роботу, тим самим стабілізувавши зв’язок Луганської області з ОЕС України. Але надійність роботи цих ЛЕП наразі викликає сумніви.

То ж, все те, що відбувається, дає підстави стверджувати - енергетична система Луганської області працює не стабільно та не надійно. Це загрожує Луганській області повним знеструмленням зі всіма наслідками. Така катастрофічна ситуація в прифронтовому регіоні обумовлена 15-місячним безгрошів’ям в Луганському енергетичному об’єднанні. Всі кошти підприємства забираються Державою в рахунок погашення боргів перед ДП «Енергоринок».

Нагадаємо, що протягом осені-зими через негоду без світла часто опинялися тисячі й десятки тисяч абонентів по всій Луганщині.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/03/2018-03-15-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024