Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал / Региональные
23 марта 2018, 18:18

На Луганщині правоохоронці та банкіри напрацьовували механізми боротьби з шахрайством

Сьогодні, за участю представників силових структур області – поліції, прокуратури, СБУ, фіскальної служби, а також фахівців банківської сфери, Української міжбанківської асоціації платіжних систем «ЄМА», науковців провідних університетів ЛДУВС ім. Є.Дидоренка та СНУ ім. В. Даля пройшов науково-практичний семінар на тему «Платіжне шахрайство з використанням інструментів і інфраструктури міжнародних платіжних систем».

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Луганської області.

Семінар був організований заступником начальника ГУНП в Луганській області – начальником Слідчого управління полковником поліції Русланом Усмановим за підтримки Української міжбанківської асоціації платіжних систем «ЄМА».

Підставою для проведення такого життєво необхідного практичного семінару стало те, що останнім часом дуже швидко розвиваються сучасні інформаційні технології і настільки ж стрімко змінюються методи вчинення платіжних кіберзлочинів. Крім того, за останні два роки платіжні кіберзлочинці в Україні здійснюють «форсовану» атаку на кошти пересічних українців, не перестаючи бути також і загрозою для фінансових установ.

Саме тому, головною метою проведення заходу було ознайомлення фахівців-правоохоронців з банківською специфікою, термінологією, базовими засадами та принципами функціонування платіжних систем в Україні, основними схемами вчинення злочинів з використанням банкоматів, платіжних терміналів, платіжних сервісів в Інтернеті та платіжних інструментів.

Під час проведення майстер-класів та практичних занять учасники семінару, обмінюючись своїм професійним досвідом, обговорювали аспекти вчинення злочинів в найбільш привабливому для злочинців елементі платіжної інфраструктури – банкоматі, в платіжному середовищі без присутності картки з використанням методів соціальної інженерії.

«Розбирали по крупицях» шахрайські схеми з використанням технологічних особливостей функціонування карток міжнародних платіжних систем, види платіжних кіберзлочинів, що реалізуються в торгівельних підприємствах з використанням POS-терміналів та платіжних інструментів, в системах дистанційного банківського обслуговування клієнтів.

Учасники заходу почерпнули для себе дуже багато важливої інформації, що допоможе їм спільно протидіяти кіберзлочинцям, затримувати їх «на гарячому», розслідувати їх злочини та відшкодовувати збитки потерпілим.


+Поширити: