Луганські енергетики знеструмили за борги лисичанські тролейбуси. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
26 марта 2018, 16:09

Луганські енергетики знеструмили за борги лисичанські тролейбуси

Сьогодні, 26 березня, Луганське енергетичне об'єднання провело відключення електропостачання комунальному підприємству Лисичанської міської ради «Електроавтотранс». Причиною стали борги комунальників – 1 млн 293 тисячі гривень тільки за активну електроенергію.

А із врахуванням пені, інфляції, плати за "реактив" і т. д. (747,9 тис. грн) - борг Електроавтотрансу перед луганськими енергетиками становить більше 2 мільйонів гривень.

Луганське енергетичне об’єднання багато разів попереджало дане підприємство, що в ситуації господарського колапсу ЛЕО борги треба сплачувати в повному обсязі. Натомість, в лютому маємо сплату 66 тис. грн - при споживанні в розмірі 237,7 тис. грн, а в березні, при очікуваному споживанні на 256,3 тис. грн, до сих пір сплачено лише 42 тис. грн.

Минулого тижня Електроавтотранс обіцяв енергетикам, що до кінця тижня погасить фактичне споживання за лютий, але цього так і не сталося. В такій ситуації було б справедливо, якби Луганське енергетичне об’єднання теж могло так годувати обіцянками держпіжприємство «Енергоринок». Але в нашому випадку такі фокуси неможливі.

Нагадаємо, що за даними Оптового ринку електроенергії, ЛЕО винне державному Енергоринку 5,3 млрд грн, в той час, як споживачі заборгували луганським енергетикам 5,5 млрд грн. Зростання боргів споживачів перед ЛЕО стало можливим завдяки низці урядових рішень та постанов, то ж, фактично, сама Держава й створила енергетичну кризу в прифронтовому регіоні.

Окрім того, близько 700 млн грн луганським енергетикам винні споживачі підконтрольної частини Луганської області, з них близько 550 млн – комунальники.

Ось такий парадокс: Держава забирає в ЛЕО всі гроші в рахунок сплати боргів перед Енергоринком, але сама не поспішає платити по своїм рахункам. Що й призвело до енергетичної кризи на Луганщині.


+Поширити: