Теплопостачальники Луганщини можуть залишитися без електроенергії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
02 апреля 2018, 13:14

Теплопостачальники Луганщини можуть залишитися без електроенергії

Підприємства теплопостачання підконтрольної частини Луганської області найближчим часом можуть бути знеструмлені через незадовільний рівень розрахунків за спожиту електроенергію.

Про це говориться в листі від 2 квітня, який було відправлено Луганським енергетичним об'єднанням до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Луганські енергетики прохають очільника уряду доручити Міністерству фінансів виділити кошти для повної компенсації пільг та субсидій підприємствам теплопостачання Луганської області, що дасть їм можливість повністю розрахуватися з ЛЕО за спожиту електроенергію. В свою чергу, це дозволить покращити розрахунки енергокомпанії за куповану електроенергію з ДП "Енергоринок", а останньому - розрахуватись з генеруючими підприємствами.

Заборгованість підприємств теплопостачання перед луганськими енергетиками за спожиту електроенергію за опалювальний період 2017/2018 збільшилася майже на 27 млн грн, та станом на 1 квітня 2018 складає 60 млн 327,6 тис. грн.

Причиною зростання заборгованості підприємств теплозабезпечення є низький рівень компенсації пільг та субсидій від постачання тепла населенню. Так, у березні 2018 Держава компенсувала цим підприємствам лише 9% від загальної суми нарахованих пільг та субсидій.

В такій ситуації Луганське енергетичне об'єднання не має іншого виходу, як, починаючи з 2 квітня, розпочати процес відключення котелень від мереж електропостачання.

Дане звернення також направлене до низки інших високопосадовців та голові Луганської ОВЦА Юрію Гарбузу.


+Поширити: