В Рубіжному енергетики знеструмили за борги водників та комунальників. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
17 апреля 2018, 16:53

В Рубіжному енергетики знеструмили за борги водників та комунальників

Сьогодні, 17 квітня, Луганське енергетичне об'єднання провело відключення електропостачання на об’єктах Рубіжанського виробничого управління водно-каналізаційного господарства (ВУВКГ) та комунального підприємства Рубіжанської міськради «Бюро технічної інвентаризації». Зокрема, було знеструмлено адмінбудівлю і гаражі ВУВКГ, та гуртожиток «Бюро технічної інвентаризації (м. Рубіжне, вул. Чехова, 13).

Причиною цих вимушених знеструмлень стали значні борги вказаних підприємств за спожиту електроенергію. Так, борг рубіжанських водників (ВУВКГ) тільки за активну електроенергію складає наразі 12 млн 655 тис. грн, а комунальників – 525 тис. грн. Також є борг цих підприємств за «реактив», а з врахуванням того, що ці борги сформувались здавна, то вони вже «обросли» значними сумами пені та інфляції.

Луганське енергетичне об’єднання багато разів попереджало дані підприємства, що в ситуації господарського колапсу ЛЕО борги треба сплачувати в повному обсязі. Натомість, водники та комунальники Рубіжного не сплачують навіть поточне споживання.

Нагадаємо, що за даними Оптового ринку електроенергії, ЛЕО винне державному Енергоринку 5 млрд 234 млн грн, в той час, як споживачі заборгували луганським енергетикам 5,5 млрд грн. Зростання боргів споживачів перед ЛЕО стало можливим завдяки низці урядових рішень та постанов, то ж, фактично, сама Держава й створила енергетичну кризу в прифронтовому регіоні.

Окрім того, близько 700 млн грн луганським енергетикам винні споживачі підконтрольної частини Луганської області, з них близько 550 млн – комунальники.

Ось такий парадокс: Держава забирає в ЛЕО всі гроші в рахунок сплати боргів перед Енергоринком, але сама не поспішає платити по своїм рахункам. Що й призвело до енергетичної кризи на Луганщині.


+Поширити: