Співпраця Луганської обласної служби зайнятості з об’єднаними територіальними громадами. Ірта-Fax (версія для друку) 20 апреля 2018, 10:56

Співпраця Луганської обласної служби зайнятості з об’єднаними територіальними громадами

В країні набирає оберти децентралізація. В Луганській області наразі діють 8 об’єднаних територіальних громад. Луганська обласна служба зайнятості не стоїть осторонь, а оперативно реагує на потреби соціальної сфери та активно надає послуги населенню громад.

Керівництвом базових центрів зайнятості було ініційовано та проведено зустрічі з головами громад та укладені «Угоди про співпрацю», а також були розроблені та погоджені графіки прийому громадян на території громад(в режимі віддаленого робочого місця). Дана інформація висвітлена на інформаційних стендах служби зайнятості, що знаходяться в приміщеннях ОТГ.

Луганським обласним центром зайнятості заключені договори на організацію громадських робіт з підприємствами, що діють на території громад для проведення суспільно-корисних робіт по благоустрою територій селищ та сел. Громадські роботи сприяють тимчасовій зайнятості населеня громади, пом’якшенню соціальної напруженості на ринку праці, матеріальній підтримці, а головне сприяють мотивації людини до праці.

Активізація надання послуг в громадах почалась з липня 2017 року. Всього за цей період було здійснено 123 виїзди до ОТГ, надано 1871 послугу населенню об’єднаних громад, з них послуг з пошуку роботи - 436, інформаційно-консультаційних послуг – 846, профорієнтаційних послуг, у т.ч. із застосуванням психодіагностичних методик- 452, послуг з резервування часу у спеціалістів через сервіс «Електронна черга – 140.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/04/2018-04-20-5.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024