23 апреля 2018, 15:50

Лисичанський водоканал знеструмлено через борги

Сьогодні, 23 квітня, було вимушено знеструмлено частину об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал». Причиною знеструмлення стали величезні борги лисичанських водників за електроенергію – в розмірі понад 138 млн грн.

Луганське енергетичне об’єднання вже провело відключення електропостачання деяким об’єктам водоканалу, в тому числі – на декілька насосних та каналізаційних станцій. Очікується, що до кінця дня буде знеструмлено до десяти об’єктів даного підприємства.

Ймовірно, що знеструмлення об’єктів водоканалу призведе до припинення водопостачання Новодружеська та деяких частин міста Лисичанськ, зокрема району заводу РТІ.

Відключення електропостачання Лисичанськводоканалу – цілком очікувана дія, про яку давно попереджались і влада (місцева та обласна), і керівництво підприємства. Ще в лютому цього року луганські енергетики пікетували адміністративну будівлю водоканалу, вимагаючи погашення заборгованості, й ніхто з керівництва водників до них навіть не вийшов. А минулого тижня було прийняте вимушене рішення все ж провести знеструмлення.

На жаль, луганські енергетики не мають іншого вибору, як відключати електропостачання такому злісному боржнику, як Лисичанський водоканал. Електроенергія не може бути безкоштовною та безоплатною, а Луганське енергетичне об’єднання – не спонсор для комунальних підприємств. Тим більш, що ЛЕО саме перебуває у вкрай скрутному становищі через такі борги споживачів.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/04/2018-04-23-13.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024