26 апреля 2018, 11:33

Лисичанськводоканал заживлено. Тривають перемовини щодо погашення боргу

Ввечері 25 квітня Луганське енергетичне об'єднання відновило електропостачання Лисичанському водоканалу. Причиною є сплата даним підприємством 5,1 мільйона гривень, що повністю "закрило" поточне споживання електроенергії.

Наразі тривають перемовини щодо погашення «залишку» боргу водоканалу в розмірі майже 133 млн грн. Активну участь в переговорному процесі приймає один із народних депутатів України від Луганської області – Сергій Володимирович Дунаєв. На жаль, позиція інших учасників (Лисичанська міська рада) досі залишається досить пасивною та не конструктивною.

Таким чином, Луганське енергетичне об’єднання вкотре підтвердило свою позицію та здатність йти на компроміси. Але борг Лисичанськводоканалу та ситуація з ним вимагають негайної кропіткої роботи з боку керівництва даного підприємства та інших зацікавлених сторін. Бо борги треба платити, і як-найшвидше – враховуючи їх величезний розмір та критичну ситуацію в ЛЕО.

В той же час Луганське енергетичне об’єднання попереджає своїх боржників, що багатьом з них після травневих свят планується припинення електропостачання. Іншого виходу енергетики не мають, бо енергокомпанія зараз взагалі перебуває в передстрайковому стані. Час для вирішення проблем та сплати боргів ще є (близько двох тижнів), то ж сподіваємось, що боржники використають його розумно. В першу чергу знеструмлення загрожує підприємствам водопостачання/водовідведення, що заборгували за електрику близько 450 млн грн.

В свою чергу звертаємось до керівників обласних та місцевих органів влади, до всіх організацій Луганщини – треба об’єднуватись, треба стукати в київські двері. Звертайтесь до вищого керівництва України – до Президента Порошенка, до Прем’єра Гройсмана, до профільних міністерств, щоб вони почали щось робити для налагодження ситуації в нашій прифронтовій області, бо інакше катастрофи ми не уникнемо. Ми вже стоїмо над проваллям, а черговий зрив ремонтної кампанії залишить Луганщину без електроенергетики. Будемо всі жити на електрогенераторах.

Нагадаємо, що 23 квітня було вимушено знеструмлено частину об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал». Причиною знеструмлення стали величезні борги лисичанських водників за електроенергію – на той час в розмірі понад 138 млн грн.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/04/2018-04-26-12.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024