Водії, гірники, бухгалтери, трактористи: яких спеціалістів шукають роботодавці Луганщини. Ірта-Fax (версія для друку) 26 июня 2018, 12:14

Водії, гірники, бухгалтери, трактористи: яких спеціалістів шукають роботодавці Луганщини

Планування потреби у спеціалістах допомагає розвивати кадровий потенціал будь-якої організації. Луганська обласна служба зайнятості прагне допомогти всім роботодавцям, які звертаються у пошуку кваліфікованих фахівців.

З початку року в Луганській області мали статус безробітного 14,4 тисяч осіб, це на 652 особи менше, ніж за аналогічний період минулого року. Більше третини (5373 особи) були працевлаштовані протягом п`яти місяців (в тому числі: 89 – з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО, 1491 соціально незахищених безробітних, 179 переселенців та 92 особи з інвалідністю; понад 3,8 тисяч безробітних виконували громадські і тимчасові оплачувані роботи, 18 – отримали одноразову допомогу на відкриття власної справи). Рівень працевлаштування безробітних за п`ять місяців становив 37,4%.

З початку року майже дві тисячі роботодавців подали до служби зайнятості більше 10 тисяч вакансій за різними спеціальностями. Сьогодні підприємства регіону шукають гірників, водіїв, бухгалтерів, юристів, держслужбовців, менеджерів, маркетологів, педагогів, продавців, інженерів. У сільській місцевості є потреба у тваринниках, трактористах, поштарях, пожежних, апаратниках обробки зерна, підсобних працівниках.

Віднедавна в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю Луганський обласний центр зайнятості почав допомагати у підборі кадрів регіональній філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця». З червня підприємство вже почало подавати вакансії, які потрапляють до загального реєстру.

Інформацію підготував Луганський обласний центр зайнятості


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/06/2018-06-26-7.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024