У Сєвєродонецьку реалізують проект «Музику чути крізь стіни». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура / Региональные
28 августа 2018, 12:14

У Сєвєродонецьку реалізують проект «Музику чути крізь стіни»

Об'єднання VladOpera e.V. (Німеччина), Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр, Луганська обласна філармонія, Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва представляють міжнародний оперний проект «МУЗИКУ ЧУТИ КРІЗЬ СТІНИ»

Влітку 2018 року музиканти, співаки і постановники з різних регіонів України, Білорусі, Німеччини, Латвії, Польщі та інших країн зібрались у м. Сєвєродонецьку, щоб разом з місцевими колегами поставити знамениту оперу В. А. Моцарта «Дон Жуан» для всіх жителів Луганщини. Цей культурний проект реалізується поблизу території, де відбуваються військові дії та є символом надії на мир і взаєморозуміння.

В рамках проекту також проходить триденний фестиваль (30.08 – 01.09), програма якого включає безпосередньо показ опери, а також прес-конференцію, круглий стіл та низку подій, що дадуть можливість гостям з різних куточків області, України та світу познайомитись з місцевими культурними і суспільними процесами.

1 вересня 2018 року фестиваль «Музику чути крізь стіни» запрошує відвідати центральну подію і провести день на бульварі Дружби Народів у Сєвєродонецьку.

В цей день з 15.00 до 18.00 уздовж центральної алеї та на площі Миру на сєвєродончан та гостей фестивалю чекатимуть близько 20 локацій, які включатимуть:

- виступи музикантів

- виставки

- ігри-змагання

- вікторини

- фото та арт-майстерні

- локації для дітей

Програма також пропонує подивитись циркову виставу, театральний перфоманс, взяти участь у квесті, оцінити продукцію місцевих майстрів.

О 18.00 кожен охочий зможе долучитись до public viewing – головної події фестивалю. На великому екрані, що буде встановлений на площі Миру, одночасно з прем’єрним показом на сцені театру проходитиме відеотрансляція опери «Дон Жуан», яка стала результатом роботи великої міжнародної команди.

О 22.30, після показу, на площі Миру зберуться учасники проекту, гості з інших країн, регіонів України та різних куточків Луганської області, щоб разом з усіма присутніми створити простір для знайомства і спілкування.

Публічні покази опери в запису здійснюватимуться в цей день у більшості закладів культури міст Луганщини, на телеканалі «СТВ», а також в інтернеті за посиланням на сайті проекту, що дасть можливість відчути основну ідею проекту: музика долає ментальні бар’єри і об’єднує.

ОПЕРА «ДОН ЖУАН» (В.А.Моцарт)

Прем'єрні покази в Сєвєродонецку: 28, 30 серпня, 1-2 вересня 2018 року

Репетиційний період в Сєвєродонецьку: 15 липня — 27 серпня 2018 року

Знаменита опера Моцарта не втрачає своєї актуальності з моменту прем'єри в Празі в 1787 році. Зіткнення суспільства і його моралі з особистою свободою і еросом — це теми, які залишаються важливими в той час, коли ми налагоджуємо стосунки між особистим і суспільним і задаємо питання, як правильно побудувати своє життя.

Партнери проекту:

Асоціація «Український культурний простір Луганщини»

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр

Луганська обласна філармонія

Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва

Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації

Програма розвитку ООН

Гете-Інститут в Києві MitOst e.V. (Берлін)

Генеральне консульство Німеччини в Донецьку (офіс в Дніпрі)

USAID Україна

Konrad-Adenauer-Stiftung e.V. Україна

Європейський коледж Liberal Arts в Білорусі

Медіапартнер: Телекомпанія «СТВ»

Проект проходить за підтримки Голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза.

Проект фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини, Фондом ZEIT, культурним фондом Allianz і Міністерством науки, досліджень і мистецтв федеральної землі Баден-Вюртемберг (Німеччина).


+Поширити: