Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
21 сентября 2018, 09:24

Підприємства Білокуракинщини знайшли кадри у службі зайнятості

20 вересня Луганська обласна служба зайнятості організувала прес-тур на підприємства Білокуракиного, що знайшли кадри за допомогою районного центру зайнятості.

Журналісти відвідали ТОВ «Білокуракинський хлібозавод», який розпочав господарську діяльність у 2013 році. Нинішня директор підприємства Жанна Тарасова розповіла, що сама стояла на обліку центру зайнятості як безробітна. На той час жінка мала професії бухгалтера та економіста харчової промисловості, а також досвід управління. Тому їй запропонували очолити хлібокомбінат.

Підприємство співпрацює з службою зайнятості з моменту утворення. З початку 2018 року працевлаштовані 13 осіб на тимчасову та постійну роботу. Наразі на підприємстві працюють 33 особи: пекарі, тістороби, формувальники, пакувальники, слюсарі, водії, охоронники. Колектив випікає щодоби півтори тони хліба та булочних виробів, які постачають у села Білокуракинського, Троїцького, Новопсковського та Марківського районів.

Співпраця хлібозаводу зі службою зайнятості не обмежується лише підбором кадрів, - наголосила начальник відділу взаємодії з роботодавцями Світлана Філоненко. Тут систематично проводять професіографічні екскурсії для школярів та дошкільнят. Адже так діти можуть побачити повний цикл випікання хлібу, дізнатися про професії свого району та навчитися цінувати таку працю. Також фахівці РЦЗ регулярно консультують роботодавців з приводу законодавчих питань.

Далі представники ЗМІ відвідали КП «Білокуракине-Комунсервіс», яке створено для об`єднаної територіальної громади два роки тому. За 2018 рік тут працевлаштували 16 осіб за трудовими договорами на визначений термін. Керівник Олег Дзюба розповів, що знайти серед безробітних водіїв та робітників з благоустрою було не важко. А от водіїв на автогідропідіймач (автовишку) довелося навчати. Також на замовлення роботодавця навчали чистильника димо-вентиляційних каналів.

Тепер підприємство повністю укомплектоване кадрами та працює на користь громади, зокрема зараз ведуться підготовчі роботи для укладання нового тротуару на одній з вулиць селища.


+Поширити: