Зайнятість населення у сільській місцевості. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
10 октября 2018, 12:03

Зайнятість населення у сільській місцевості

Протягом січня-серпня 2018 року у сільській місцевості послуги служби зайнятості отримали 6,8 тис. осіб (38,6% загальної кількості безробітних).

За сприяння Луганської обласної служби зайнятості у цей період працевлаштовані 5,0 тис. осіб сільського населення. Зокрема у різних районах пропонували наступні вакансії: водій, тракторист-машиніст, агроном, інженер-гідротехнік, староста сільради, ветеринар, лісоруб, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та установок, конюх, працівники для збору фруктів, апаратник оброблення зерна тощо.

За інформацією Відділу інформаційної роботи ЛОЦЗ, для профілактики безробіття здійснюється професійна орієнтація громадян. В тому числі проводяться семінари з пошуку роботи, тренінги для започаткування власної справи, ярмарки вакансій, презентації роботодавця, дні відкритих дверей.

Щоб професійно-кваліфікаційний рівень безробітних відповідав вимогам роботодавців, за направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 2,1 тис. жителів сільської місцевості. Безробітні отримали професії: оператор котельні, тракторист-машиніст, електрогазозварник, кухар, продавець продовольчих товарів.

У громадських та інших роботах тимчасового характеру у січні-серпні 2018 року взяли участь 3,5 тис. жителів сіл.

У пріоритеті Луганської обласної служби зайнятості – тісна співпраця зі створеними об`єднаними громадами, а саме аналіз професійно-кваліфікаційного складу безробітних та підприємств конкретної ОТГ.


+Поширити: