10 октября 2018, 11:02

Зусиллями податкової міліції Луганщини відшкодовано майже 9 млн грн збитків

В Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що протягом поточного року завдяки зусиллям, спрямованим на забезпечення додаткових надходжень до бюджету, підрозділами податкової міліції області відшкодовано майже 9 млн грн збитків.

В цілому, за результатами січня – вересня 2018 року за матеріалами оперативних підрозділів податкової міліції регіону слідчими розпочато 35 кримінальних проваджень, з яких за тяжкими кримінальними правопорушеннями – 17.

За результатами досудового слідства до суду спрямовано 15 кримінальних проваджень, розпочатих за матеріалами оперативних підрозділів.

Серед найбільш поширених кримінальних правопорушень стали ухилення посадовими особами суб’єктів господарювання від сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів (12 фактів) та незаконне виготовлення, зберігання та збут особами фальсифікованих підакцизних товарів (11 фактів).

Крім того, розпочато 4 кримінальних провадження за фактами привласнення та розкрадання бюджетних коштів, 3 – за фіктивне підприємництво, 2 – за фактами відмивання (легалізації) доходів, одержаних злочинним шляхом. Ще 2 досудових розслідування розпочато за фактами зловживання службовим становищем посадовцями підприємств та 1 за фактом незаконного видобутку корисних копалин.

Також податковою міліцією викрито та припинено протиправну діяльність «конвертаційного» центру міжрегіонального характеру.

З метою протидії незаконним оборудкам з податком на додану вартість, упереджено розкрадання понад 2 млн грн ПДВ. За цим фактом також внесено відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за незаконну заявку на отримання бюджетного відшкодування.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/10/2018-10-10-7.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024