Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
06 ноября 2018, 15:55

Довідка про відсутність заборгованості: з 7 листопада за новим порядком

У Головному управлінні ДФС у Луганській області розповіли. Наказом Міністерства Фінансів України від 03.09.2018 № 733 затверджено Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Зазначений порядок поліпшує обслуговування платників при наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Так, для отримання довідки платник подає відповідну заяву (на вибір):

- у паперовій формі - до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Якщо заяву подано до державної податкової інспекції, її передають до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі - уповноважений орган);

- в електронній формі - на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету з дотриманням вимог Законів "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про електронні довірчі послуги".

Довідка або відмова у наданні довідки готуються уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання заяви органом, до якого її було подано. Вона надається безоплатно за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у заяві. Строк дії довідки становить 10 календарних днів з дати її формування.

Наказ набирає чинності з дня набрання чинності Законом "Про електронні довірчі послуги" (7 листопада 2018 року), але не раніше дня його офіційного опублікування.


+Поширити: