08 ноября 2018, 10:48

Укладання трудового договору з працівником – першочергова задача роботодавця

У Головному управлінні ДФС у Луганській області нагадали. Трудові відносини роботодавця з працівником розпочинаються з укладання трудового договору, який оформлюється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення органу Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу.

Таке повідомлення подається власником підприємства, установи, організації чи фізичною особою до територіальних органів ДФС за місцем обліку до початку роботи працівника одним із таких способів:

- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Звертаємо увагу, що за невідповідне оформлення наказу про прийняття працівника на роботу та визнання його недійсним застосовується штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, який у 2018 році складає 111690 грн (3723 грн х 30).

За несвоєчасне повідомлення органам фіскальної служби про прийняття працівника на роботу передбачено штрафні санкції у розмірі 3723 грн.

Крім того, статтею 41 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність керівника підприємства від 8500 грн до 17000 грн за фактичний допуск на робоче місце працівника без укладання трудового договору. А за не направлення повідомлення до органу фіскальної служби про прийняття працівника на роботу (або несвоєчасне направлення) адмінштраф складає до 1700 грн.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/11/2018-11-08-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024