09 ноября 2018, 09:48

Платники податків Луганщини почали частіше звертатися до ДФС за отриманням адмінпослуг

«У Центрах обслуговування платників Луганської області у січні-жовтні 2018 року громадянам надано 103 тис. адміністративних послуг, – повідомили в Головному управлінні ДФС у Луганській області. – Це на 27,9 тис. більше, ніж за аналогічний період минулого року».

Традиційно найбільш затребуваними в області залишаються такі послуги, як видача громадянам карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (видано майже 44,3 тис. карток), отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (видано 29,1 тис. довідок), надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 4,6 тис. витягів), реєстрація книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок (зареєстровано 5,4 тис. книг), видача/переоформлення/анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями (2 тис.) та тютюновими виробами (1,6 тис.) тощо.

Звертаємо увагу, що наразі у всіх центрах обслуговування платників, які працюють на Луганщині при податкових інспекціях, створено комфортні умови для громадян та представників підприємництва, аби вони могли подати звітність, отримати консультацію чи необхідний підтверджуючий документ.

Водночас сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє чимало питань в органах ДФС вирішити дистанційно. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування, а у віддаленому спілкуванні з органами ДФС допоможе використання персонального робочого місця в Електронному кабінеті платника. Тому податківці запрошують всіх, хто надає перевагу безконтактному спілкуванню з контролюючими органами, стати активними користувачами електронних сервісів ДФС.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/11/2018-11-09-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024