На Луганщині провели ярмарки вакансій для людей з інвалідністю. Ірта-Fax (версія для друку) 06 декабря 2018, 11:22

На Луганщині провели ярмарки вакансій для людей з інвалідністю

За офіційними даними, в Луганській області проживають близько 13 тисяч людей з інвалідністю працездатного віку, з них офіційно працевлаштовані 3904 особи. У першу декаду грудня у міських та районних центрах зайнятості відбулися Ярмарки вакансій для людей з інвалідністю, щоб допомогти знайти роботу тим, хто може і хоче працювати незважаючи на фізичні обмеження.

У Сєвєродонецьку роботу людям з інвалідністю запропонували: ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», НПО «Сєвєродонецький Склопластик», ПП «Сєвєродонецьке Комфорт-Авто», КП Житлосервіс «Світанок», ПАО «Луганськтепловоз», міський відділ освіти, мережа супермаркетів. У Лисичанську вакансії надали такі роботодавці: страхова кампанія «Аско-Донбас Північний», ПАТ «Лисичанськвугілля», житлові організації та приватні підприємці. У сільських районах вакансій для цієї категорії людей набагато менше. Здебільшого шукають продавців продтоварів, електриків, медсестер, швачок, касирів. Ті, хто зацікавилися вакансіями, могли особисто поспілкуватися з представниками роботодавців.

Під час подібних заходів безробітні також отримують корисну інформацію від представників державних, медичних та соціальних установ. Зокрема люди дізналися про свої права при працевлаштуванні, можливість безкоштовної санаторно-курортної реабілітації, про передплату спеціалізованих періодичних видань, оплату складного індивідуального протезування за рахунок Фонду соціального захисту інвалідів тощо.

Роботодавців просили по можливості створювати доступні й зручні умови роботи, подавати до служби зайнятості вакансії з урахуванням реальних можливостей людей даної категорії. Представникам центру медико-соціальної експертизи порадили вказувати в направленні на роботу не тільки конкретну рекомендовану професію, а набір дозволених функцій, щоб не обмежувати роботодавця у працевлаштуванні особи з інвалідністю.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2018/12/2018-12-06-6.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024