Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал / Региональные
26 декабря 2018, 13:18

Від 6 до 7 років ув’язнення – заочний вирок суду трьом співорганізаторам «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР» в Лисичанську

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно трьох співорганізаторів «референдуму» на території м. Лисичанська за ознаками вчинення ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що навесні 2014 року громадянка України вступила в злочинну змогу з двома іншими обвинуваченими, а також особами щодо яких окремо здійснюється досудове розслідування з метою проведення на території Лисичанська незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «Луганської народної республіки».

Вказані особи організували комплектування «виборчих комісій», пошук приміщень для голосування, перевезення бюлетенів, скриньок та списків виборців для так званого «волевиявлення», а також координували роботу створеної виборчої дільниці в день проведення 11.05.2014 псевдореферендуму.

Крім того, одна з осіб, перебуваючи на посаді секретаря Лисичанської міської ради, за відсутності міського голови скликала позачергову сесію, на якій було визнано «Акт про державну самостійність «ЛНР», а також здійснювала публічні виступи антиукраїнського змісту.

Оскільки громадяни наразі переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, на підставі ухвали слідчого судді стосовно них проведено процедуру спеціального досудового розслідування.

За результатами спеціального судового провадження на підставі зібраних беззаперечних доказів вини зловмисників Лисичанським міським судом Луганської області осіб визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України та заочно засуджено двох осіб до покарання у вигляді 6 років позбавлення волі, іншу – до 7 років позбавлення волі.


+Поширити: