Раз на рік кожна фізособа може скористатися пільгою з податку на нерухомість. Ірта-Fax (версія для друку) 08 января 2019, 10:55

Раз на рік кожна фізособа може скористатися пільгою з податку на нерухомість

У Головному управлінні ДФС у Луганській області нагадали. Фізична особа-власник нерухомості має право на зменшення бази оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у його власності для:

- квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. м;

- житлового будинку /будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. м;

- різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) – на 180 кв. м.

Відповідне зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік) згідно пп.266.4.1 ст. 266 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

При цьому пільги з податку для фізичних осіб не застосовуються до:

- об’єкта/об’єктів оподаткування, якщо площа такого/таких об’єктів перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі, встановленої пп.266.4.1 ст.266 ПКУ;

- об’єкта/об’єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

Таким чином, у випадку якщо фізична особа є власником квартири площею (наприклад) 310 кв. м, вона не може скористатися пільгою, оскільки площа квартири перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі (60 кв. м х 5 = 300 кв. м).


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/01/2019-01-08-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024