Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
10 января 2019, 11:28

Реалізація лікарських засобів з 1 січня тільки через касовий апарат

У Головному управлінні ДФС у Луганській області нагадали. З 1 січня 2019 року фізичні особи – підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та здійснюють продаж лікарських засобів, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій незалежно від обсягу доходу.

Це передбачено Законом України № 2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Так, абзац четвертий пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України, який зобов'язує єдинників, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, використовувати реєстратори розрахункових операцій доповнено словами «а також лікарських засобів та виробів медичного призначення». Крім того, відповідні зміни внесено до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Звертаємо увагу, що вироби медичного призначення (медичні вироби) – це будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та/або забезпечення таких процесів.

Тож рекомендуємо покупцям при купівлі ліків та медичних виробів перевіряти чи проведено операцію через РРО та вимагати видачу чека.

Така пильність не буде зайвою, адже убезпечить споживача від придбання фармацевтичних засобів сумнівного походження та неналежної якості.


+Поширити: