З 2019 року безробітним допомагатиме кар’єрний радник. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
14 января 2019, 14:52

З 2019 року безробітним допомагатиме кар’єрний радник

З 1 січня 2019 року набув чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. Для індивідуального підходу до кожного клієнта у службі зайнятості введено інститут кар’єрного радника.

Кар’єрний радник – це працівник центру зайнятості, який надає послуги особам, які шукають роботу та зареєстрованим безробітним, здійснює супровід таких осіб з метою їх подальшого працевлаштування. Радник консультуватиме шукачів роботи щодо наявності вакантних посад, надаватиме інформацію про заходи для самостійного працевлаштування або започаткування підприємницької діяльності. Він допомагатиме скласти резюме, обрати суб’єкта освітньої діяльності для можливої професійної підготовки або перепідготовки відповідно до потреб ринку праці, а у разі необхідності – направить на проведення профдіагностики та спеціалізованих тестів, які дозволять визначити рівень професійної кваліфікації.

Новим Порядком також закріплено профілювання безробітних і шукачів роботи. Профілювання – це система оцінки ступеню мотивації до праці особи, яка шукає роботу, чи зареєстрованого безробітного, попиту на їх професію на ринку праці, можливості працевлаштування, ризику тривалого безробіття та визначення обсягу і видів послуг, що надаватимуться з метою повернення таких осіб на ринок праці.

За результатами первинного профілювання кар'єрний радник разом з шукачем роботи складатимуть індивідуальний план працевлаштування, який відповідатиме потребам безробітного та запитам роботодавця.


+Поширити: