Хто, як та коли декларує доходи за минулий рік. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
22 января 2019, 10:52

Хто, як та коли декларує доходи за минулий рік

Як нагадали у Головному управлінні ДФС у Луганській області, обов’язок щодо подання декларації у громадян виникає при отриманні:

- доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). Це, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення тощо;

- доходів від податкових агентів, що не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. Це, зокрема, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного кредитором за його самостійним рішенням;

- інвестиційного доходу;

- іноземного доходу;

- в інших передбачених Податковим кодексом України випадках.

Граничні строки подання податкової декларації наступні:

- для громадян, які зобов’язані згідно з ПКУ подати податкову декларацію, – до 1 травня року, що настає за звітним;

- для громадян, які мають право на податкову знижку, – по 31.12.2019 (включно).

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.


+Поширити: