Митники Луганщини поповнили фонди Рубіжанського міського музею раритетом. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
24 января 2019, 11:46

Митники Луганщини поповнили фонди Рубіжанського міського музею раритетом

Днями фахівці Луганської митниці ДФС передали для постійного зберігання в державну частину музейного фонду, а саме до комунального закладу «Міський музей» Рубіжанської міської ради Луганської області, три монети ХІХ століття. Йдеться про монети номіналом одна копійка 1844 року, дві копійки 1811 року та дві копійки 1853 року.

Їх митники виявили на посту «Танюшівка» Луганської митниці ДФС, куди по «зеленому коридору» зайшов громадянин України. Чоловіку було запропоновано показати власну сумку – барсетку, де і були виявлені ці раритети.

Відповідно до наказу Міністерства культури і мистецтв України від 22.04.2002 № 258 для вивезення предметів побуту масового та серійного виробництва, створених до 1950 року, необхідний дозвіл Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України. У громадянина такого дозволу не було, його дії мали ознаки порушення митних правил, тому співробітниками Луганської митниці ДФС було складено протокол та тимчасово вилучено монети.

За результатами експертизи з’ясувалося, що представлені монети є пам’яткою грошової системи Російської імперії, мають історико-культурне значення та їх можна віднести до культурних цінностей.

За рішенням Старобільського районного суду Луганської області у відношенні громадянина винесено рішення про конфіскацію на користь держави товару, що став предметом порушення митних правил.


+Поширити: