Серед заходів збільшення надходжень до місцевих бюджетів – легалізація заробітної плати. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
30 января 2019, 11:08

Серед заходів збільшення надходжень до місцевих бюджетів – легалізація заробітної плати

У Головному управлінні ДФС у Луганській області розповіли. В регіоні продовжуються заходи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Створені робочі групи, до складу яких входять, зокрема, і представники фіскальної служби, здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

За 2018 рік працівники ГУ ДФС у Луганській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 138 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, а відповідно й податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. За наслідками проведеної роботи 33 підприємства погасили заборгованість із заробітної плати в сумі 191,6 млн грн, додатково до бюджету надійшло 33,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 41,1 млн грн єдиного соціального внеску. Крім того, проведено індивідуальні співбесіди з керівниками 165 підприємств, за наслідками яких 71 підприємство частково або в повному обсязі погасило заборгованість по заробітній платі в сумі 743,8 млн грн, додатково до бюджету надійшло 133,1 млн грн ПДФО та 200,1 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також податківці спільно з органами місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Так, на минулорічних засіданнях комісій заслухано керівників 203 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Як наслідок, 88 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати, а до бюджету надійшло 407 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, проведено зустрічі з керівниками 379 підприємств та організацій області. За результатами вжитих заходів на 358 підприємствах підвищено рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло 1,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб.


+Поширити: