За два місяці поточного року на Луганщині погашено 76 млн грн заборгованості із заробітної плати. Ірта-Fax (версія для друку) 22 марта 2019, 14:33

За два місяці поточного року на Луганщині погашено 76 млн грн заборгованості із заробітної плати

В Головному управління ДФС у Луганській області повідомили, що за січень-лютий 2019 року податківці Луганщини на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 14 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, а відповідно й податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. За наслідками проведеної роботи 7 підприємств погасили заборгованість із заробітної плати в сумі 23,1 млн грн, до бюджету додатково надійшло 9,4 млн грн єдиного соціального внеску та 4,8 млн грн податку на доходи з фізичних осіб (ПДФО).

Також за 2 місяці поточного року проведено індивідуальні співбесіди з керівниками 26 підприємств, за результатами яких частково або в повному обсязі погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 52,9 млн грн. При цьому до бюджету додатково перераховано 12 млн грн ПДФО та 20,3 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім того, податківці спільно з органами місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Так, на засіданнях комісій у січні-лютому

цього року заслухано керівників 21 підприємства та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах.

За результатами зустрічей податківців з керівниками 79 підприємств та організацій області на 53 підприємствах підвищено рівень виплати заробітної плати.

Нагадаємо: в регіоні продовжуються заходи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. З цією метою створено робочі групи, до складу яких входять, зокрема, й представники фіскальної служби. Вони здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/03/2019-03-22-13.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024