Де навчаються безробітні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
26 апреля 2019, 12:10

Де навчаються безробітні

25 квітня Державний навчальний заклад «Луганський центр професійно-технічної освіти ДСЗ» запросив журналістів на День відритих дверей.

Гості побачили як облаштувався заклад-переселенець. На чотирьох поверхах будівлі обладнали кабінети для теоретичних уроків та базу для проходження практики, а саме – створили копію супермаркету та окремий магазин продовольчих товарів. Саме тут опановують нову професію майбутні продавці й касири.

Слухачі групи «Кухар» цього дня вивчали як правильно працювати із сучасною промисловою технікою: розбирали та складали м’ясорубку. Майбутні бухгалтери вчилися аналізувати рівень продажу продукції. На першому поверсі будується кафе для практики кухарів і барменів, є практична база для майбутніх будівельників: малярів, мулярів, електрогазозварників та автослюсарів.

Директор ЦПТО Євген Назаров розповів журналістам, що наразі навчальний заклад має ліцензію на 12 робітничих професій, також може запропонувати безробітним громадянам більше 140 курсів цільового призначення, в тому числі – агропромислового спрямування. У травні розпочато навчання за професіями «Кухар» (11 слухачів), «Робітник комплексного обслуговування й ремонту будинків» (12 слухачів), «Офісний службовець (бухгалтерія)» - (15 слухачів). Невдовзі на замовлення роботодавця (ООО «Сєвєродонецький завод хімічного нестандартизованого обладнання») розпочнеться навчання слухачів групи «Токар».

Загалом з 2014 року у Луганському ЦПТО пройшли перенавчання більше семи тисяч безробітних громадян. Усі вони отримали не лише нову професію, а й роботу і можливість професійної самореалізації.

Луганський ЦПТО у Сєвєродонецьку активно розбудовується і розширює навчальну базу. Разом з тим вже має серйозні досягнення: на Всеукраїнському конкурсі «Сучасні заклади освіти-2019», в якому взяли участь 1830 навчальних закладів, ЛЦПТО отримав золоту медаль у своїй номінації!

У грудні виповниться п’ять років з моменту переміщення ЦПТО з окупованого Луганська. «Ми бажаємо змін на краще, будемо навчати людей для Луганщини!» - підкреслив Євген Назаров.


+Поширити: