15 мая 2019, 09:56

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже мільярд грн ЄСВ

В.о. начальника Головного управління ДФС у Луганській області Ольга Височина повідомила, що у січні-квітні 2019 року підприємства та підприємці Луганської області сплатили до бюджету 939,6 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Вона зазначила, що своєчасність та повнота сплати сум страхових внесків до бюджету мають безпосередній вплив на розмір пенсій майбутніх та сьогоднішніх пенсіонерів. У зв’язку із внесеними змінами до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення. «Період, за який існує заборгованість з єдиного соціального внеску, не буде зараховано до страхового стажу до повного погашення боргу», – наголосила Ольга Височина.

Нагадаємо, єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/05/2019-05-15-2.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024