21 мая 2019, 12:16

Податок на нерухомість: якщо податкове повідомлення-рішення не отримано

У Головному управлінні ДФС у Луганській області розповіли. Податкові повідомлення - рішення (далі - ППР) про сплату сум податку на нерухоме майно надсилаються платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) (пп.266.7.1 ст.266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). При цьому пп.266.7.3 ст. 266 ПКУ передбачено, що платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних.

Звертаємо увагу, що неотримання фізичною особою ППР можливе з різних причин, отже доцільно звернутися до контролюючих органів для вирішення цього питання.

ППР вважається надісланим (врученим), якщо його вручено особисто фізичній особі або її представникові чи надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого місцезнаходження фізичної особи з повідомленням про вручення або у порядку, визначеному п.42.4 ст.42 ПКУ.

У разі коли пошта не може вручити платнику податків ППР через відсутність за місцезнаходженням, їх відмову прийняти ППР, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, то ППР вважається врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Водночас якщо вручити ППР неможливо через помилку, допущену контролюючим органом, тоді таке повідомлення – рішення вважається таким, що не вручено платнику податків.

Таким чином, якщо фізична особа не отримала ППР, такій особі пропонується звернутися до контролюючого органу та отримати його особисто.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/05/2019-05-21-7.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024