Термін реєстрації акцизних складів спливає. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
29 мая 2019, 09:58

Термін реєстрації акцизних складів спливає

У Головному управлінні ДФС у Луганській області нагадали. З 1 липня 2019 року, зокрема, деталізовано порядок обліку обсягів пального, а саме якщо на сьогодні ведеться облік обсягів пального в розрізі платників за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, то з вказаної дати в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового обсяги пального будуть обліковуватись в розрізі платників податку, акцизних складів, акцизних складів пересувних та кодів УКТ ЗЕД. Особа, яка реалізує спирт етиловий, буде мати статус платника акцизного податку, а ведення обліку обсягів таких операцій буде здійснюватися у Системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

З метою переходу до нових вимог законодавства щодо електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового на платників акцизного податку покладено обов’язок з 1 травня по 1 червня 2019 року зареєструвати в Системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового усі акцизні склади, розпорядниками яких вони будуть станом на 1 липня 2019 року.

Крім того, суб’єкти господарювання, які з 1 липня 2019 року будуть визначатись як платники акцизного податку, повинні до 1 липня 2019 року зареєструватися платниками податку та зареєструвати усі акцизні склади, розпорядниками яких вони будуть.

Нагадаємо: такі зміни внесені до Податкового кодексу України Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».


+Поширити: