04 июня 2019, 10:26

Маєте сумніви щодо нарахування податку на нерухомість? Запрошуємо звірити дані!

Головне управління ДФС у Луганській області нагадує. Податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надсилаються платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси до 1 липня (п.п. 266.7.2 ст. 266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

У зв’язку з наближенням термінів надсилання податкових повідомлень - рішень про сплату сум податку на нерухомість та відповідно до п.п.266.7.3 п.266.7 ст.266 ПКУ, платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання для проведення звірки даних щодо: об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості; загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає йому нове повідомлення - рішення. Попереднє повідомлення - рішення вважається скасованим.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/06/2019-06-04-6.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024