Кар’єрний радник – Особистий агент клієнта служби зайнятості. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
25 июня 2019, 09:48

Кар’єрний радник – Особистий агент клієнта служби зайнятості

З початку 2019 року Державна служба зайнятості запровадила інститут кар’єрного радника, який передбачає новий підхід в обслуговуванні клієнтів. Сьогодні в роботі за новим підходом з шукачами роботи є чимало позитивних прикладів.

У січні 2019 року до Новопсковського районного центру зайнятості по допомогу у працевлаштуванні звернулася випускниця Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, яка навчалась за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» та здобула кваліфікацію «Документознавець».

Світлана відразу почала активно співпрацювати зі своїм кар’єрним радником, охоче відвідувала запропоновані для неї семінари, самостійно проходила співбесіди на підприємствах району за рекомендаціями спеціаліста центру зайнятості. Та молодому спеціалістові без досвіду роботи відмовляли в працевлаштуванні. Тому кар’єрний радник дівчини спільно з консультантом по роботі з роботодавцями організували стажування у Новопсковському районному територіальному медичному об’єднанні на посаді інспектора з кадрів.

У травні поточного року дівчина закінчила навчання. Її бажання працювати, старанність, освіта й успішне стажування сприяли позитивному рішенню керівництва Новопсковського РТМО щодо прийняття на посаду інспектора з кадрів. На сьогодні Світлана дуже задоволена своєю роботою, а кар’єрний радник після працевлаштування здійснює індивідуальний супровід і завжди готовий надати консультації для побудови кар’єри своєї клієнтки.

До Кремінського районного центру зайнятості у січні цього року по допомогу у працевлаштуванні звернувся Олексій Смовж. Чоловік має інвалідність, роботу втратив ще у грудні 2018 року і самостійний пошук результату не дав. Відповідно до індивідуальної програми реабілітації він може працювати підсобним робітником, слюсарем-ремонтником та сторожем.

Спільно з кар’єрним радником – Катериною Самойловою було складено індивідуальний план працевлаштування з урахуванням можливостей чоловіка та результатів профілювання. Після детального аналізу кар’єрним радником актуальних вакансій, співпраці з відділом по взаємодії з роботодавцями в частині аналізу професійно-кваліфікаційного складу працівників підприємств безробітному запропонували вакансію сторожа на ПП "Санрайз Плюс". Після узгодження кар’єрним радником часу співбесіди з роботодавцем, безробітний відвідав підприємство та надав резюме, заздалегідь підготовлене зі спеціалістом під час індивідуального прийому.

З 1 березня чоловік працевлаштований на дане підприємство, а кар’єрний радник проводить супровід особи після працевлаштування.

Кар’єрні радники Лисичанського міського центру зайнятості також усвідомлюють своє головне завдання – індивідуальний підхід до кожного клієнта у плануванні кар’єри. Саме вивчення індивідуальної ситуації клієнта допомогло кар’єрному раднику Марині Булах вирішити питання працевлаштування особи з інвалідністю Віталія Байдіна, який звернувся до Лисичанського міського центру зайнятості у січні цього року після звільнення за станом здоров’я з ВП «Шахта ім. Г.Г.Капустіна» ПАТ «Лисичанськвугілля».

Маючи за плечима десять років підземного стажу, освіту та досвід роботи електрослюсарем підземним, чоловік був розгублений, і не знав яку роботу йому тепер шукати. Кар’єрний радник запропонувала Віталію Байдіну соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс-менеджменту. Під час роботи над індивідуальним планом працевлаштування безробітному допомогли усвідомити особисті якості й здібності, розглянути свої навички та вміння у професійному розрізі. Віталію Байдіну також надали допомогу у складанні резюме, написанні супровідного листа та скерували на ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю.

Після проходження запропонованого кар’єрним радником курсу підвищення кваліфікації «Робота на сучасній комп’ютерній техніці» чоловік працевлаштувався до ТОВ "ТКК "ФРАЙ" менеджером зі збуту. Кар’єрний радник Марина Булах і надалі буде підтримувати клієнта та за необхідності надаватиме підтримку в адаптації до робочого місця.


+Поширити: