Біля Кабміну переселенці-учасники АТО вимагають грошей на житло, шестеро — оголосили голодування. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
01 июля 2019, 14:14

Біля Кабміну переселенці-учасники АТО вимагають грошей на житло, шестеро — оголосили голодування

Біля Кабінету міністрів близько 20 ветеранів АТО з числа переселенців розпочали безстрокову акцію протесту. Шестеро з них оголосили голодування.

Про це Громадському радіо розповів один з учасників акції, учасник АТО та переселенець з Луганська Микола Греков.

Учасники протесту вимагають переглянути бюджет для виконання постанови КМУ № 280 про забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

«У нас відсьогодні дня останні два тижні працює ця Верховна Рада, яка прийняла цей закон. Ще працює даний Кабміну, який видав 280-ту постанову, але, на жаль, її не фінансує. Тому, сьогодні ми тут і будемо тут постійно», — розповів Греков.

За словами Миколи Грекова, в акції беруть участь переселенці-учасники АТО з різних міст України. Частина з них ночуватиме біля Кабміну, частина — долучатиметься до акції, коли буде час.

«Ми приїхали, встановили піддони, у нас є спальні мішки, каремати, намети для ночівлі, принаймні, ніхто з цих шести людей не піде звідси до перемоги, а всі інші, хто захоче залишитися з нами, можуть залишитися, але частина людей буде приходити і йти. Днем нас буде більше, ввечері — менше. Проте, акція триватиме, вона буде безстрокова — поки ми не доб’ємося результату», — зазначив Микола Греков.

Він додав, що сьогодні вони спілкувалися із заступником міністра Міністерства ветеранів Григорієм Галаганом.

«У нас з Григорієм хороші стосунки. Він заступник міністра ветеранів. Він — учасник АТО з анексованого Криму. Він сам — кримчанин-переселенець і він теж у цій ситуації, але, на жаль, ні він, ні міністр у справах ветеранів, не в змозі, оскільки не в їх компетенції вирішити дане питання. Тому ми вимагаємо зустрічі в прем’єр-міністром України і президентом», — зауважив учасник АТО.

Микола Греков додав, що з учасники акції зараз листуються з Адміністрацією президента та домовляються про зустріч із ним.

Також, за словами Грекова, сьогодні близько 9-ї до них виходив представник Кабміну, якому вони передали звернення та вимоги до прем’єр-міністра.


+Поширити: