До уваги громадян – власників сільськогосподарської техніки: надані послуги на земельних ділянках підлягають оподаткуванню. Ірта-Fax (версія для друку) 02 июля 2019, 10:04

До уваги громадян – власників сільськогосподарської техніки: надані послуги на земельних ділянках підлягають оподаткуванню

У Головному управлінні ДФС у Луганській області нагадали - триває операція «Урожай – 2019». Впродовж цієї операції особлива увага приділяється залученню до декларування та повноті сплати податків громадянами, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу. Проводиться комплекс контрольних заходів за виплатою заробітної плати працівникам, зайнятим у сфері сільського господарства, на всіх етапах виробництва, зокрема, на етапі посівної кампанії, обробки та збирання врожаю, реалізації сільськогосподарської продукції.

Звертаємо увагу, що громадяни, які є власниками сільськогосподарської техніки та надають платні послуги з обробітку землі іншим фізичним особам (оранка, комбайнування тощо), але при цьому не зареєстровані як фізичні особи-підприємці, зобов’язані задекларувати суму отриманих доходів та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовий збір за ставкою 1,5 відсотки.

Згідно з п.179.7 ст.179 Податкового кодексу України фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.

Тобто, суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору за наслідками декларування доходів, отриманих у минулому році, слід сплатити до 1 серпня 2019 року. Якщо послуги надаються у поточному 2019 році, то отриманий дохід підлягає декларуванню у 2020 році.

Операція «Урожай - 2019» триватиме до повного збору врожаю, а разом з нею триватиме і робота органів фіскальної служби в напрямку легалізації використання праці тих людей, які важко працюють, а натомість позбавлені соціальних гарантій. Тому суб‘єктам господарювання краще завчасно подбати про декларування найманої праці, а робітникам слід наполягати на офіційному оформленні трудових відносин з роботодавцем.

Комплекс контрольних заходів впродовж цієї операції проводитися за участю представників територіальних органів фіскальної служби, Держгеокадастру, Держслужби з питань праці, Держпродспоживслужби, правоохоронних та інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/07/2019-07-02-3.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024