До 1 серпня сплатіть суму податку, задекларованого Вами!. Ірта-Fax (версія для друку) 16 июля 2019, 10:26

До 1 серпня сплатіть суму податку, задекларованого Вами!

У Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили. Подавати декларації про майновий стан і доходи повинні фізичні особи, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п.165.1.24 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами ПКУ.

Якщо фізична особа надає власну земельну ділянку (пай) в оренду іншій особі, яка не є суб’єктом господарювання, та отримує за це дохід у вигляді орендної плати, - такі фізичні особи – орендодавці також мають обов’язок стосовно декларування отриманих доходів та сплати відповідних податків і зборів (п.п. 170.1.5 п. 170.1 ст. 170 ПКУ).

Доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі та доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

Фізична особа зобов’язана самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації, до 1 серпня року, що настає за звітним (п. 179.7 ст. 179 ПКУ).

Звертаємо увагу: фізичні особи, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність з вирощування сільськогосподарських культур, зареєструвавшись суб’єктами господарювання – фізичними особами - підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/07/2019-07-16-3.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024