Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал / Региональные
30 июля 2019, 16:02

На Луганщині директора професійного ліцею затримали на хабарі у 10 тис. грн

Прокуратурою Луганської області спільно з Управлінням захисту економіки у Луганській області ДЗЕ НП України, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та слідчим управлінням ГУНП в Луганській області викрито у хабарництві директора одного з навчальних закладів Луганщини.

Слідством встановлено, що керівник професійного ліцею за отримання свідоцтва кваліфікаційного рівня з робітничої професії вимагав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. грн. Освітянин, використовуючи своє службове становище, пообіцяв за вищевказану грошову винагороду видати документ про освіту державного зразка без проходження навчання та складання іспитів.

29 липня 2019 року фігуранта затримали у його власному автомобілі безпосередньо після отримання ним неправомірної вигоди в порядку ст. 208 КПК України. Вказані грошові кошти були вилучені на місці події.

Дії вказаної службової особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди).

На даний час правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованого злочину та подано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


+Поширити: