20 августа 2019, 12:54

На Луганщині триває операція «Урожай»

В рамках операції “Урожай” та з метою виявлення кола осіб, які мають у власності земельні ділянки площею понад 2 га і обробляють їх одноосібно, Головним управлінням ДФС у Луганській області направляються листи до районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міських та селищних рад щодо отримання інформації про таких власників землі.

Станом на 01.08.2019 громадянами, які мають у власності (оренді) земельну ділянку понад 2 га і здають її в оренду та громадянами, які обробляють земельну ділянку (частку) самостійно за 2018 рік подано 13 тис. 384 декларації про майновий стан і доходи.

За результатами відпрацювання на спільних робочих групах з представниками органів місцевої влади, територіальних органів Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, правоохоронних органів та місцевого самоврядування у червні-липні 2019 залучено до декларування 83 громадянина, які надають послуги з обробітку, збору урожаю, інші послуги.

Протягом червня-липня поточного року 136 суб’єктів господарювання, які задіяні у сфері сільського господарства, згідно поданих повідомлень про прийняття на роботу найманих працівників прийняли на роботу 438 найманих працівників.

Фіскальна служба у Луганській області нагадує сільгоспвиробникам та фермерам, що найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та подання повідомлення до територіальних органів Державної фіскальної служби. Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається до територіальних органів ДФС за місцем обліку роботодавця як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування одним із таких способів:

• засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб;

• на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

• на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається до початку роботи працівника за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/08/2019-08-20-3.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024