23 августа 2019, 15:01

Жінці, яка брала участь у проведенні так званого «референдуму» на підтримку «ЛНР» навесні 2014 року, призначено покарання

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, стосовно громадянки України за фактом вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Слідством встановлено, а під час судового засідання прокурором доведено, що у травні 2014 року мешканка смт Комишуваха Попаснянського району добровільно взяла участь у псевдореферендумі щодо відділення Луганської області від території України.

Зокрема, жінка разом з іншими «членами виборчої комісії», стосовно яких матеріали виділено в окремі кримінальні провадження, звіряла анкетні дані місцевих мешканців, консультувала виборців на «дільниці», видавала «бюлетені», а також брала участь у їх підрахунку.

Так, за участі обвинуваченої в населеному пункті було проведено так званий «референдум» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Оскільки під час досудового розслідування вказана особа повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Попаснянський районний суд Луганської області визнав жінку винною та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2019/08/2019-08-23-9.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024