Підсумки деклараційної кампанії 2019 року на Луганщині. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
17 сентября 2019, 12:16

Підсумки деклараційної кампанії 2019 року на Луганщині

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Луганській області, підсумки проведеної кампанії декларування доходів 2019 року свідчать про зростання добровільної сплати податків.

Завдяки декларуванню доходів забезпечується принцип соціальної справедливості - з більших доходів - більші податки. Також декларування сприяє виконанню державою регуляторної функції, у результаті чого доходи бюджету перерозподіляються для рішення соціальних завдань і підтримки незаможних верств населення.

Загалом у Луганській області з початку року понад 18 тисяч громадян подали податкові декларації про майновий стан і доходи, якими задекларували отримані в 2018 році доходи на загальну суму 612,9 млн гривень. Громадяни самостійно визначили до сплати майже 26,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 3,1 млн грн військового збору.

Найбільша питома вага належить задекларованим іноземним доходам – 18,9 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 688,8 тис.грн, або на 3,8 відс. Загалом спостерігається збільшення у порівнянні з минулими роком по усім видам доходів. Значну частину поряд з іноземними доходами становлять такі показники як інші оподатковувані доходи – 94,9 млн грн, спадщина та дарування - 68,8 млн грн, доходи від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна – 33,2 млн грн, доходи від здавання майна в оренду – 21,7 млн грн та інвестиційні доходи – 251,8 млн грн.

І хоча кампанія декларування доходів громадян завершилась, податкова служба не завершує роботу в частині залучення до декларування тих громадян, які зобов’язані були подати декларації про майновий стан і доходи та не зробили цього. За неподання в установлений строк податкової декларації платник податків несе відповідальність, встановлену законодавством.

Також нагадуємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України неподання платником податків податкової декларації є підставою для проведення документальної перевірки.

У відомстві акцентували увагу, що звітувати про свої доходи та своєчасно сплачувати податки – це конституційний обов’язок кожного громадянина, який хоче і прагне жити у заможній країні, де належним чином фінансуються медичні установи, освітні заклади, виділяється достатня кількість коштів на розвиток у сфері спорту.


+Поширити: