На Луганщині судитимуть громадянина, який у складі ОЗГ вчинив крадіжку. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал / Региональные
19 сентября 2019, 15:30

На Луганщині судитимуть громадянина, який у складі ОЗГ вчинив крадіжку

Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно учасника організованої злочинної групи, який більше двох років переховувався від органів досудового розслідування, за обвинуваченням його у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 262, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 343, ч. 4 ст. 345, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357, ч. 2 ст. 162, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 146 КК України (таємне викрадення чужого майна в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені організованою групою, викрадення вогнепальної зброї, бойових припасів, вчинене організованою групою, носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою, втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, вчинене організованою групою, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, вчинене організованою групою, незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом, вчинене організованою групою, незаконне проникнення до житла, з погрозою застосування насильства).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений на початку грудня 2014 року увійшов до складу організованої злочинної групи, учасники якої упродовж грудня 2014 – січня 2015 років, використовуючи техніку та спеціальне обладнання, а також найманих осіб, шляхом розкопки та демонтажу магістрального трубопроводу, розташованого в районі села Нижньотепле Станично-Луганського району Луганської області, викрали стальну трубу. Внаслідок злочинних дій учасників ОЗГ державі в особі Станично-Луганського міжрайонного управління водного господарства завдано збитків в особливо великих розмірах на суму понад 1 млн грн.

Крім того, у січні 2015 року учасники злочинного угруповання здійснили напад на членів слідчо-оперативної групи районного відділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області, які прибули на місце викрадення трубопроводу з метою проведення огляду місця події та виконання інших слідчих дій.

Під час нападу підозрювані, погрожуючи вбивством правоохоронцям, здійснювали постріли з автоматичної вогнепальної зброї над їх головами, застосувавши кайданки, поклали їх на землю.

Періодично здійснюючи постріли з вогнепальної зброї в землю поряд з працівниками міліції, учасники злочинного угруповання наносили їм удари у частини тіла, спричинивши легкі тілесні ушкодження. При цьому нападники також незаконно заволоділи службовими посвідченнями, вогнепальною зброєю та бойовими припасами, що надані працівникам правоохоронного органу для виконання їх службових обов’язків, а також транспортним засобом, на якому прибули члени слідчо-оперативної групи.

Довідково: санкція інкримінованих статей у сукупності передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією всього належного йому майна.


+Поширити: